Varaavat tulisijat

Varaavien takkojen, varaavien manttelitakkojen ja varaavien lämmönkiertotakkojen toimintaperiatteet:

Takkatiimi Oy:n varaavien takkojen on tarkoitus nimenomaan varata lämpöä itseensä. Teemme takat aina käsityönä tilaajan kohteeseen specifisti suunniteltuna toteuttamaan sille antamaa tehtävää lämmöntuottajana.

Säätelemme varauskykyä joko lisäämällä takan massoitusta tai sitten vähentämällä sitä, jotta tulisija toimisi odotusten mukaisesti. Usein jopa eristämme sisältäpäin varaavaa takkaa, jotta sen kuoriosan pintalämpötila ei nousisi missään vaiheessa liian korkeaksi. Tällainen menettely tulee kyseeseen esim. kun varaavan manttelitakan pinta halutaan tapetoida.

Varaavan takan lämmönvaruskyky perustuu vastavirtaiseen savunkiertoon, missä palokaasujen suurimmat lämpötilat hapetetaan tulisijan palotilassa ja saavutettu lämpö sitoutuu ympärillä oleviin rakenteisiin, jolloin alaliittymän kautta menevä suvun lämpötila laskee n. 900 – 1000 ast. n. 150 – 200cel. asteeseen.

Keskiverto varaava massatakkamme painaa n. 2000kg ja sen kuoriosan pintalämpötila nousee korkeitaan 50cel. lämpötilaan. Tällainen kokonaisuus antaa miellyttävää lämpöä huoneistoon pikkuhiljaa ja pitkän aikaa. Pyrimme useimmiten siihen, että takka ei tule liian kuumaksi, eikä se lämmitä tilaa liian kuumaksi, ettei olotila tulisi tukalaksi.

Vähäpäästöinen muuraustekniikka voidaan ottaa käyttöön myös ja näin saamme selkeästi VÄHÄPÄÄSTÖISIMMÄT tulisijat tehtyä tilaajille.

Jos sitten halutaan nopeasti lämpöä huonetilaan, niin sitten teemme varaavasta takasta heti lämpöä antavan yksikön, mikä sekä varaa lämpöä, että antaa sitä ulos heti kun takan valkea on alkanut lämmittää teräksistä tulipesää. Tällainen takka on varaava lämmönkiertotakka, mikä kuuluu myös valikoimaamme.

Kaikkiin varaaviin tulisijoihimme pystymme asentamaan isojakin lasiluukkuja.

http://maltepemunicipality.com